Arbejdet som pilot

Muligheder
Om en har besluttet sig for at lære til pilot, er det vigtigt at undersøge de muligheder man har.
Mest normalt for færinger er at tage uddannelsen i Danmark, men dette er langt fra det eneste sted.
Der er både fordele og ulemper med at tage uddannelsen i Danmark.

Fordele
Man kender sproget
Nemt at rejse mellem Færøerne og Danmark
Mange færinger er allerede i Danmark


Ulemper
Ikke det billigste

Der er flere fordele og ulemper end dem, der er nævnt, men siden det kan være individuelt, lader vi det ligge. Hvor man skal tage uddannelsen er selvfølgelig op til en selv, og vi vil ikke nævne skoler, vi synes, man burde søge på. Men du er velkommen til at stille spørgsmål på vores forum hvor den enkelte pilot kan fortælle fra sige erfaringer eller liste over skoler.


Arbejdet
Arbejdet drejer sig ikk kun om at sidde og styre et fly. Det er den mindste del. Der er blevet nævnt, at 90% af arbejdet er på jorden, og dette er ikke helt ved siden af.
Det er ikke 90% af tiden, men arbejdet selv. Fordi har man gjort sine forberedelser godt og grundigt, so er det "kun" at udføre det, man har planlagt.
Det er ingen hemmelighed, at arbejdet som pilot bliver mere og mere automatiseret med tiden, og derfor går meget af tiden med at observere, følge med og snakke med flyvelederne, mens autopiloten laver arbejdet.
Men hvor autopiloten udfører flyvningen for det meste, så kan den ikke tænke eller sige hvor flyveren skal flyve. Ej heller kan den tage beslutninger. Den er kun et redskab hos piloten.


Lægeundersøgelse
For at arbejde som pilot, skal man gennemgå en grundig lægeundersøgelse, som kun kan laves på godkendte steder. Venligst kontakt Flyvemedicinsk Center for nærmere information.
Flyvemedicinsk Center


Uddannelsen
Uddannelsen kan tage 18 måneder eller flere år. Det er tit op til en selv når man vælger skole. Årsagen til den store forskel er at man kan vælge at tage hele uddannelsen i et eller vælge at tage den i sektioner. Her bliver man nødt til at finde ud af hvad der passer en bedst. Det kan være arbejde, børn eller andet, der gør at man ikke sætte 2 år af til intens uddannele og derfor må tage den i sektioner.
Der kan også være stor forskel på pris. I Danmark er prisen et sted mellem 450.000 kr. og 700.000 kr. Andre steder 300.000 eller 800.000 kr. Her bliver man nødt til at undersøge priserne og om der er mulighed for at få nogen form for tilskud. Nogle skoler tilbyder bopæl i form af et værelse med i prisen og derfor bliver dette ikke en ekstra udgift, som man også skal tage med i overvejelserne.

Uddannelsen begynder med grundlæggende teori efterfulgt af grundlæggende flyvning. Dette tidsrum er kort og hurtigt overstået, 2-6 måneder. Derefter begynder man at gå dypere i teorien.


Teori'en omfatter generelt:
Air Law
Aircraft General Knowledge
Instrumentation
Mass and Balance
Performance
Flight Planning
Human Performance
Meteorology
Navigation
Radio Navigation
Operational Procedures
Principles of Flight
Communication

 

Atlantic Airways

Atlantic Airways hjemmeside

Nyheder

26. januar 2015
Vedrørende laserlys

Vejret

Information

Webcamera

Terminalur